Råvare

Skandinavisk Skumindustri

Råvare

Skandinavisk Skumindustri køber råvaren ved underleverandører. Og modtager hvert år tonsvis af skum. Derfor stiller Skandinavisk Skumindustri store krav til den processen hvorunder skummet bliver fremstillede, for at tilsikre at det bliver fremstillede på den meste miljøvenlig måde som muligt.

 

Skumgummi er en fælles betegnelse for primært tre forskellige skumtyper som igen findes i mange forskellige kvaliteter.

 

Kvaliteten betegner bl.a. vægtfylde, hårdhed, trækstyrke, elasticitet og brandhæmmende egenskaber.

Koldskum (HR skum = High Resilience) : Er en højelastisk skumtype hvor cellestrukturen produceres uensartet og lukket. Efter hærdning og afkøling komprimeres skummet, så cellerne åbnes og skummet bliver blødt og elastisk med en virkelig god bæreevne.

 

Koldskum benyttes især til møbler og madrasser, og giver optimal sidde- og liggekomfort. Koldskum er brandhæmmende.

 

Standard Polyethter (polyurethan-celleplast) : Er det mest anvendte skumtype til madrasser, møbler, emballage m.m. Polyether er kendetegnet ved en høj rivstyrke, og en lang række standardkvaliteter hårdheder, typer for flammelaminering samt mere specialiserede brandhæmmede kvaliteter.

 

CMHR skum (Combustion Modified High Resilience) : Er i princippet koldskum der er gjort ekstremt brandhæmmende. CMHR skum anvendes især til madrasser og møbler i skibs- og togfarten, institutioner m.m., hvor brandsikkerheden ofte stiller særlige lovkrav.

 

Miljøvenlige produkter : De skumtyper som vi benytter, er helt uden brug af CFC-gasser og produceres efter stadig mere miljøvenlige produktionsmetoder. Vores mest benyttede skumtyper er desuden Øko-Tex-Certificerede. En uvildig og løbende kontrol, som garanterer forbrugeren, at det ikke indeholder skadelige stoffer.

 

Rå skummet leveres i store blokke, som Skandinavisk Skumindustri så forarbejder lige efter kundens ønske. Se mere under Produkter.

SKANDINAVISK SKUMINDUSTRI

 

Brønderslevvej 120 - Gærum. 9900 Frederikshavn

Tel : 98 48 64 77 - 98 48 64 95 Fax : 98 48 62 29

 

mailto: sss@skandinavisk-skum.dk

 

Copyright 2012 © All Rights Reserved